Akvaryum Filtresi Deyip Geçmeyin!

11-12-2019 10:46
Akvaryum Filtresi Deyip Geçmeyin!

Akvaryum filtresi; hobi olarak balık besleyenlerin ve bir tank sahibi olanların ihtiyacı olduğu bir ekipmandır. Akvaryum filtreleri mekanik, biyolojik ve kimyasal filtrasyon yaparak akvaryumun ve suyun bakımlı - temiz olmasını sağlamaktadır. Gözle görünen kirlerin sudan arındırılmasını sağlamak dışında bazı filtre çeşitleri sayesinde eksik maddelerinde tamamlanması için destek materyallerin üretimi de filtre görevleri arasında yer alır. Akvaryumların birden fazla çeşidi vardır. Dış filtre, iç filtre ve ultraviyole filtre sistemleri şeklinde akvaryum filtre modelleri vardır. Bu modellerin hepsinin ekstra işlevleri bulunmaktadır. Akvaryumlar için üretilen iç filtreler genellikle basit yapıda olup kaba pisliklerin gitmesinde yardımcı olur. Aynı zamanda bu sayede yapmanız gereken akvaryum temizliğinin ve su değiştirme rutininin yapılma süresini uzatır. Özellikle fazla sayıda balığın ve hatta kaplumbağaların beslendiği akvaryumlarda suyun kirlenme süresi hızlı ve çabuktur. Bunun sebebi balıklarla orantılı olarak atılan yeminde fazlalaşmasıdır. Akvaryum balıklarının fazla beslenme gibi huyları yoktur. Bundan ötürü atılan yemlerin önemli bir kısmı suya kirlilik olarak karışacaktır. İç filtreler biyolojik süngerli filtreler olduğu gibi aktif karbonlu, çift ve tek olarak seçenekler de sunmaktadır. İç filtreler köşe filtresi şeklinde de satılabilmektedir. Farklı wattlarda, boyutlarda ve kapasitede filtreler üretilebilir. Filtreleri almadan önce en çok dikkat etmeniz gereken akvaryumunuzun ve camlarınızın boyutlarıdır. Emin olmadan ve bakmadan kesinlikle filtre almamalı bir bilene danışmalısınız. Eheim, Dophin, Ista, JBL, Resun, Sun-Sun, Trixie ve Xinyou markaları oldukça güvenilir iç filtreler üretmektedir.

Ultraviyole filtreler son teknoloji akvaryum temizlik ve hijyen ürünüdür. Temizlik esnasında suyu berraklaştırır ve aynı zamanda istenmeyen bakterilerin oluşmasına ve yaşamasına engel olur. Bu filtreler diğer filtrelere oranla daha etkilidir. Dolayısıyla çok daha pahalıdır. Bazı ultraviyole filtreler dış filtreye de bağlanabilir.

Dış filtre daha çok biyolojik filtrasyon üzerine yoğunlaşır. Diğer filtrelere göre daha çok dikkat gerektirir. Dış filtre içerisine yerleştirilen bazı malzemeler vardır. Bu malzemeler en doğru ortamın yaratılmasında oldukça önemli rol oynar. Düzenli olarak değiştirilip yenilenmelidir. Filtre farklı katmanlardan oluşmaktadır. Her birinin hacmi ve kapasitesi değişik olabilir. İhtiyacınıza göre seçip akvaryumunuzda eksik olanı kapatacak ya da dengeleyecek akvaryum filtre malzemesi almanız gereklidir. Aktif karbon, filtre seramiği, fosfor, substrat, bioball, zeolit, torf, lav kırığı, filtre süngeri ve reçine gibi akvaryum filtre malzemeleri mevcuttur. Aklınızda bulundurmanız gereken önemli bir nokta bazı malzemelerin diğer maddeleri artırabilme ya da azaltma olasılığıdır. Bundan ötürü akvaryumunuzu dikkatle takip etmeli tüm değerleri dengede tutmalısınız.

Akvaryum filtre fiyatları; filtrenin cinsine( dış, iç, uv filtre vs.) , modeline, hacim ve kapasitesine, gramajına, boyutuna, gücüne, marka ve kalitesine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Yüksek gramajlı akvaryum filtre ürünleri düşük olanlara kıyasla daha ekonomiktir. Keyifli alışverişler dileriz!
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.