Balık Tutkusu Artık Evde: Yeni Başlayanlar İçin Akvaryum Kurulumu

28-07-2018 00:04
Balık Tutkusu Artık Evde: Yeni Başlayanlar İçin Akvaryum Kurulumu

 

 

Balıklara ve akvaryumlara gittikçe artan bir merakınız ve ilginiz var. Evdeki veya ofisinizdeki ortamın değişmesi, balıkların su içerisindeki yaşamlarına duyduğunuz ilgi ve akvaryumların büyülü dünyasına sardığınız merak, artık ona sahip olma isteği uyandırıyorsa, bir akvaryum sahibi olmanın zamanı gelmiş demektir.


Yeni bir akvaryum, her şeyiyle dikkat edilmesi gereken bir ekosistemdir. Nasıl ki bir binanın temelini sağlam atmadığınızda, ne kadar süslerseniz süsleyin o bina zayıfsa, aynı durum akvaryumlar için de geçerlidir. Balıklarınız akvaryum içerisindeki hayatına başladıktan sonra, baştan kolayca üstesinden geleceğiniz bir konu bile, zahmet gerektiren bir soruna dönüşebilir. Bu yüzden, akvaryum kurarken dikkat edilecekleri her aşamada göz önünde bulundurmalısınız.


Öncelikle belirlemeniz gereken bir konu var. Tatlı su akvaryumu mu, tuzlu su akvaryumu mu kurmak istiyorsunuz? Her iki akvaryum türünün de kendilerine özel ilgi ve özveri gerektirdiğini söyleyebiliriz. Ancak tuzlu su akvaryumunda yaşam dengesi kurmak bir miktar daha masraflı ve zahmetlidir, bunu göz önünde bulundurmalısınız. Akvaryumunuza gerekli özeni gösterebileceğinizi düşünüyorsanız, tuzlu su akvaryumu da mükemmel bir güzelliğe sahiptir.


Beslemek istediğiniz balıkların gerekli yaşam alanı genişliğini, besleyeceğiniz balık sayısını, üremeleri durumunda onlar için ayıracağınız alanı, akvaryum dekorasyonunun gerektirdiği alanı ve akvaryumu kurmayı planladığınız alanın genişliğini iyi düşünün. Tüm bu etkenlerin gerektirdiği ideal ölçüyü bulduktan sonra, gerekli boyutta bir akvaryumu hazır olarak edinebilir, yaptırabilir veya akvaryum yapımına uygun silikonlar ve cam levhalar ile kendiniz yapabilirsiniz.


Akvaryumu satın aldıktan sonra iyice temizleyin ve deterjan kalıntısı kalmadığından emin olun.


Akvaryumunuzun su türüne uygun pompa, filtre, ısı düzenleyici ve termometre edinerek, uygun alanlara bu ekipmanları yerleştirin.


Akvaryum dekorasyonunda tasarımınızı iyi düşünerek yapın.Mistik bir sualtı ambiyansı mı yaratmak istiyorsunuz, rengarenk bir dünya mı? Bunlara uygun, balıklarınızın yaşam alanını çok daraltmayacak ve istedikleri an içeri girecekleri bir alanı bulunan akvaryum dekorasyonlarını tercih edin.


Sürekli güneş alan bir noktada akvaryum bakımı zordur, suyun yosun tutma riski kendini gösterir. Evinizde veya ofisinizde bu noktayı da göz önünde bulundurarak bir alan belirleyin.


Balıklarınızı satın almadan önce, akvaryum suyunu akvaryuma aktarın ve 4-5 gün dinlenmesini sağlayın. İçme suyu kullanabileceğiniz gibi, dinlendirilmiş çeşme suyu da kullanabilirsiniz. Daha sonra evcil marketinizden alacağınız akvaryum suyu dengeleyiciler ile su içerisindeki mineral miktarını optimum boyuta getirebilirsiniz.


Balıklarınızı satın alıp eve getirdikten sonra, aniden suyun içine koymayın. Bu, onların aniden değişen ortam ısısı ile birlikte uyum zorluğu yaşamalarına sebep olur.


Akvaryumunuzun aydınlatmalarını 24 saat açık tutmanıza gerek yoktur. Geceleri birkaç saat kapatarak akvaryum içerisinde günün bir bölümünde sakin bir alan yaratın.


Son olarak, balıklarınızın cinsine göre edindiğiniz yemlerin, her zaman yedekli bir şekilde elinizde bulunduğundan emin olun.

Akvaryumunuzun keyfini çıkarmaya ve akvaryum bakımı ile ilgili yeni şeyler öğrenerek onu geliştirmeye başlayabilirsiniz!

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.