Hava Değişiminde Akvaryum Isısına Dikkat

26-04-2020 14:58
Hava Değişiminde Akvaryum Isısına Dikkat

Evde balık beslemek halka göre genellikle hayvan beslemenin ilk adımı olarak kabul edilir. Özellikle fanus içerisinde beslenen japon balıkları bu ilk adıma örnek verilebilir. Elbette fanus içerisinde balık beslemek diğer tüm hayvanlara ve akvaryum balıklarına göre daha kolaydır. Düzenli su değişimi, fanusun konumlandırılması ve besleme ile japon balığınızın sağlıklı yaşaması sağlanır. Kolaylığından ötürü küçük bir çocuğa; hayvan sahibi olduğunda alacağı sorumlulukları göstermek için aile içerisine katılan ilk hayvan olması son derece muhtemeldir. Fakat bunun haricinde balık beslemenin daha ileri boyutları olduğunu da hepimiz biliyoruz. Özellikle akvaryum tutkunları ve hobicilerinin sayısı oldukça fazla. Eğer akvaryum sahibiyseniz daha fazla sorumluluğunuz var demektir. Akvaryum içerisindeki balıklardan tutun, tuz ve diğer etmenlerin değerlerine, akvaryum içerisindeki sıcaklığa vs. dikkat etmeli ve buna bağlı olarak bazı ekipmanlar satın almalısınız. Bu ekipmanlar dahilinde de sürekli olarak su değerlerini kontrol etmelisiniz. Bu blogda size akvaryum ısısının önemini ve akvaryum ısıtıcı ile kontrolünün nasıl sağlanacağını anlatacağız.

Bildiğiniz gibi balıklar soğukkanlı canlılardır. Bunun açıklaması konulan ortamın ısısını almalarıdır. Bu nedenle akvaryum içerisindeki ısı ve kontrolünün sağlanması son derece kritiktir. Bu nedenle akvaryum ısıtıcısı her akvaryumda olması gereken bir ekipmandır. Isıtıcılara ihtiyaç duyulmasının temel sebebi balıkların oldukça hassas canlılar olmasıdır. Hayatta kalmak ve hastalıktan kaçınmak için akvaryum içerisinde sabit bir ısıya ihtiyaç duyarlar. Su fazla soğuduğunda yemek yemeyi kesebilir, yüzmeyi reddedebilir ve hatta ölümcül sonuçlara ulaşabilir. Aynı sağlık sorunları aşırı sıcak akvaryumlarda da ortaya çıkabilir. Özellikle tropikal yani tatlı su akvaryumlarında sıcaklığın 74 ila 82 fahrenheit olmasına dikkat edilir. Bulunduğunuz ortam tropikal iklimde değilse ısıtıcı olmadan su ısısının kontrol altına alınması imkansızdır. Akvaryum ısıtıcı modelleri çok farklı çeşitlerde olabilir. Dijital, taban ve denizaltı (submerged) gibi ısıtıcı çeşitleri mevcuttur. Bu ısıtıcıları alırken kaç watt değerinde olduklarına dikkat etmelisiniz. Küçük akvaryumlar için fazla yüksek watt’ta ısıtıcılara gerek yoktur. Akvaryumunuzu ısıtmak için ne kadar watt gerektiğini hesaplamanızın yolu kaç galon su haznesinin olduğunu bilmektir. Genellikle galon başına 2,5 ila 5 watt güce ihtiyaç duyarsınız. Bu yolla hesaplama yapabilirsiniz. Tankınız 40 galondan fazlaysa karşılıklı olarak iki ısıtıcı kullanabilirsiniz. Isıtıcı haricinde termometre kullanıp ısıyı sürekli kontrol etmeniz oldukça önemlidir. Termometrenin ısıtıcının yanında olmamasına dikkat edin. Isıtıcıyı su akışının yoğun olduğu yere yerleştirebilirsiniz. Bu sayede her mevsim ve iklimde sabit ısıya ulaşabilir, balıklarınız için sağlıklı bir ortam sağlayabilirsiniz.

Akvaryum ısıtıcı fiyatları

Akvaryum ısıtıcı fiyatları; ısıtıcının cinsine, gücüne, özelliklerine, marka ve kalitesine bağlı olarak değişkenlik gösterilebilir. Bizim sizlere önerebileceğimiz markalar; Eheim, Fluval, Sera, JBL, Newa ve Tetra’dır. Bu markaların ürünlerine Evcilal üzerinden uygun fiyatlara güvenle ulaşabilirsiniz. Keyifli alışverişler dileriz!
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.