Kedi Sahiplenmek İsteyenlere Öneriler

28-07-2018 16:22
Kedi Sahiplenmek İsteyenlere Öneriler

Yavru kedi sahiplenmek üzere, evinizin kapılarını yeni bir cana açmak, yuva huzurunu bambaşka bir canlıyla paylaşmak, hissedilebilecek en güzel duygulardan biridir. Sorumluluğunun tamamen sizde olduğu bir cins kedi sahiplenme ve ev kedisi bakımını üstlenme, hem çok keyifli hem de üzerinde düşünülmesi gereken önemli bir karardır.


Siz de evinizi artık bir evcil kediyle paylaşmaya karar verdiniz ve kedi sahiplenmek için araştırmaya başladıysanız veya karşınıza çıkan sevimli bir kedi sahiplenmek isteyenlerdenseniz ve ev kedisi olarak eve alıp almama kararı vermek üzereyseniz, göz önünde tutmanızı tavsiye edebileceğimiz birkaç konu var.


Kediler, hem çok sevimli hem de keyfine düşkün hayvanlardır. Öncelikle belirtmek gerekir ki kedi sahiplenirken evinize bir evcil hayvan alıyor gibi değil ev arkadaşı alıyor gibi düşünmenizde fayda var; çünkü kediler kişilerden çok mekânı sahiplenen canlılar olduğundan sizin evinizi sizin kadar sahiplenecektir.


Kedi sahiplenmek istiyorum, peki hazır mıyım?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, eve yeni gelen kedi bir evcil hayvan değil adeta ev arkadaşıdır. Kediniz size tüm sevgisini verirken evde belirlediği kendine ait alanların tadını çıkarmaya da bayılır. Kedi sahiplenmeden önce, tüm ailenin bir araya gelip evde bir evcil hayvan isteyip istemediklerini konuşması ve ortak bir karar alması, evin tüm fertlerinin huzuru için en güzeli olacaktır.


Eve yeni gelen kedi, yeni doğmuş bir bebek gibi şefkat ve sorumluluğu beraberinde getirir. Kedi sahiplendiğiniz zaman; temizliğinden, doğru beslenmesinden, sağlık durumundan ve eğlenme ihtiyacından sorumlu olduğunuz, ihmal etmemeniz gereken dünyalar tatlısı bir ev arkadaşınız olduğunu ve bu arkadaşın ortalama 15 yıl yaşadığını bilmeniz gerekir.


Nereden kedi sahiplenebilirim?

Kedi sahiplenmek isteyenler öncelikle ne istediklerine karar vermeli. Çoğu kedisever, cins ve yavru kedi sahiplenmeyi tercih etse de cins kedilerin üretim aşamasında yaşadığı kötü şartlar düşünüldüğünde, bu düzene katkı sağlamamak için yavru satın alma fikri cazibesini yitiriyor. İnternet üzerinden çeşitli hayvansever siteleri ve ücretsiz kedi sahiplendirme ve sahibinden kedi ilanlarına baktığınız zaman göreceksiniz ki, aslında her cins kediler bir sebepten evinden ayrılıyor ve yeni bir yuva bekliyor. Öyle ki, bu kediler içerisinde popüler kedi cinsleri arasında gösterilen, İran kedisi, British Short Hair, Scottish Fold , Siyam Kedisi, Amerikan kedisi gibi kedilere bile rastlayabilirsiniz. Siz de evinizin yeni ferdini bulmak için bu ilanlardan yararlanabilir veya direkt olarak kedi barınaklarını ziyaret edebilirsiniz. Kaldı ki cins kedi olması çok önemli değildir, barınak kedisi veya sokak kedisi tercihiniz, hem bir canı yaşadığı ortamdan daha iyi bir yaşam alanına taşımanızı sağlayacaktır.


Çoğu kedi sahibi adayı, yavru kedileri ‘bana alışsın’ düşüncesi ile tercih ediyor ancak kediler, ortama çok kolay uyum sağlayabilen canlılardır. Eğer bir süre eve alışmasını beklerseniz her yaştan kedi sizinle hayatı paylaşan bir can dostu olabilir.


Kedi sahiplendim ilk adres veteriner hekim!

Sahiplenmek istediğiniz kediyi bulduğunuz zaman, yapacağınız ilk şey güvenli bir veteriner hekim bulmaktır. Eğer daha önceden tanıdığınız bir veteriner hekim varsa işiniz çok kolay; ancak bildiğiniz bir veteriner hekim yoksa çevrenizde bunun için bir araştırma yapmalısınız. Çünkü eve gelecek yeni misafirin öncelikle bir sağlık kontrolünden geçirilmesi şart.


Kedinizin bilinmeyen bir hastalığı varsa tedavi için ona sahip çıktığınız ilk günden harekete geçebilir, kedinizde herhangi bir hastalık yoksa aşılarını tamamlayarak onu koruyabilirsiniz.

Aşı ve tedavinin yanı sıra; tüy bakımı, tırnak kesimi, banyo gibi konularda da veteriner hekiminizden yardım alabilirsiniz.

 

Eviniz kedi için hazır mı?

Yeni bir aile ferdi eve gelmeden önce onun rahat etmesi için hazırlıklarımızı tamamlamamız gerekir. Kedinizin tuvalet ihtiyacı için öncelikle bir kum kabı alarak evinizde ona uygun bir yer açmalısınız. Bir kedi maması ve kedi tuvaleti çok yakın olmamalıdır. Bu yüzden kedinizin mama kabı için de rahat bir alan bulursanız, ondan mutlusu olmaz. Kedinizin evdeki ilk gününde onun gerginliğini almak ve kolay uyum sağlaması için minik kedi oyuncaklarını da evde hazır bulundurabilirsiniz.

Kedi ürünleri konusunda uzman satıcınız Evcilal.com’da bulabileceğiniz kedi temel malzemelerinin bazılarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:


Yavru kedi maması

Kedilerin beslenme şekli tamamen alışkanlıklar üzerine kurulu. Bu nedenle kedilerin sütten kesilmeden önce doğru beslenme alışkanlığı kazanmaları için özen göstermelisiniz.

Kedinizi ne ile beslediğiniz onun sağlığını, yaşam kalitesini ve ömrünün uzunluğunu doğrudan etkileyen en önemli faktörlerdendir. Bu nedenle de kedi maması seçimi de önemle ve özenle yürütmeniz gereken süreçtir. Bir diğer konu, farklı kedi cinsleri olduğunda yeme alışkanlıkları, dolayısıyla da mama çeşitleri değişkenlik gösterebilir. Kedinizde dengeli beslenme alışkanlıkları yaratmak için kedi mamaları arasından doğru seçimi yapmanız gerçekten önemlidir.

Kedi Maması Seçimi Nasıl Yapılır?

Kedi maması tercihi yapmadan önce kedinizin yaşı önemlidir. Yavru kedi mamaları, yetişkin kedi mamalarına göre farklılık gösterir. Yavru kedi maması tavsiyesi almak için her şeyden önce veteriner hekiminize başvurmanız, ya da kediyi edindiğiniz kişilere yeme alışkanlığını sormanızda fayda olur. Veteriner hekiminiz kedinizin cinsine, yaşına ve karakteristik özelliklerine göre, ya da edindiğiniz kişi alıştırdığı yeme içme alışkanlığına göre bir kedi maması önerisi verecektir. Yetişkin kedilerde seçim esnasında pek çok kriter göz önünde bulundurulur. Kedinin kısırlaştırılmış olup olmaması bunlardan bir tanesidir. Kısırlaştırılmış kedilerin az tuzlu bir diyet izlemeleri gerekir; mesela kısırlaştırılmış kedilere özel Proplan Sterilised kedi maması böyle bir rejim için idealdir. Öte yandan kilo problemi olan kediler için genellikle tahılsız kedi maması tavsiye edilir; tahılsız N&D kedi maması, kedi severler tarafından en çok tercih edilen markaların başında geliyor. Diğer markaların kedi maması çeşitleri için kategorimizdeki marka filtresi alanını kullanabilirsiniz.


Kedilerde Dengeli Beslenme Nasıl Olmalı?

Kedinizin dengeli beslendiğinden emin olmak için rejimini farklı besin öğeleri ile çeşitlendirmeniz ve desteklemeniz şart. Örneğin sürekli kuru mama ile beslenen bir kedinin kabızlık probleminin ortaya çıkma olasılığı çok yüksektir. Kuru mamalar düşük oranda sıvı içerir, karbonhidrat değerleri çok yüksektir ve içerisindeki hayvan bazlı protein oranı, bitki bazlı protein oranına göre daha yüksektir, bu nedenle arada bir kedi ödül maması olarak ıslak mama vermekte fayda var. Aynı şey tamamen yaş mama çeşitleri ile beslenen kediler için de geçerli; bu gibi durumlarda kediniz yeterince katı gıda almadığı için ishal olabilir ve bağırsak sorunları ile karşı karşıya kalabilir. Aradaki dengeyi bulabilmek için temel öğünlerde kuru mama, ara öğünlerde ıslak mama ve arada bir de kedi ödül maması vermekte fayda vardır.


Kedinizin günlük su ihtiyacını karşıladığından da emin olmalısınız. Söz konusu kedi maması kabı içerisinde durağan olarak duran su olduğu zaman kediler uzun süre bekleyen suyu içmemeyi tercih edebilir. Kedinize daima taze su vermek isterseniz, otomatik kedi su kabı kategorisinden inceleyebilirsiniz.


Kedi Maması Markaları & Fiyatları Nelerdir?

Kedi maması seçimi yaparken çeşit çeşit kedi maması içerisinden seçim yapmakta zorlanıyorsunuzdur. Kediniz için doğru mama markasını seçerken izleyebileceğiniz en güvenilir yol ise diğer kedi sahiplerinden tavsiye ve öneri almaktır. Size ve can dostunuza en uygun mama üzerinde karar kıldıktan sonra bol çeşitli kategorimiz üzerinden alışverişinizi güvenle tamamlayabilirsiniz.


Popüler kedi maması markaları:

  • Proplan kedi maması
  • Royal Canin kedi maması
  • Purina catchow kedi maması
  • Felix kedi maması
  • Hills kedi maması
  • Acana kedi maması
  • Orijen kedi maması
  • Advance kedi maması
  • Whiskas kedi maması
  • N&D kedi maması
  • Felicia kedi maması
  • Happy Cat kedi maması

başta olmak üzere kedi severler tarafından sıklıkla tercih edilen markalar burada beğeninize sunuluyor. Ayrıca, bütçenize en uygun kedi maması fiyatları da yine bu kategorimizde. Genellikle, 15 kg kedi maması, 20 kg kedi mamaları ilk görüşte ekonomik olarak gelebiliyor; ancak kedinizin uzun süre beklemiş ve tazeliğini kaybetmeye yüz tutmuş mamayı yememeyi tercih edeceği ihtimalini de göz önünde bulundurmak lazım. Bu nedenle uzmanlar genellikle 5 kg kedi maması ya da en fazla 10 kg kuru kedi maması paketlerini tercih etmenizi, kedinizin rejiminin geri kalanını da pate, pouch ve ıslak mama ( yaş mama ) ile desteklemeniz gerektiğini savunuyor.

Kedi mama ve ödüllerinde geniş ürün ve marka çeşitliliği sunan Evcilal, uygun satış fiyatlarıyla da bütçenizi yormadan alışverişi kolay hale getiriyor. Evcilal kedi maması ve kedi ödüllerindeki çeşitlilik sadece beslenme ihtiyacını göz etmiyor. Evcilal kedi maması ve kedi ödülleri kategorisinde; yavru kedi mamasından yaşlı kedi maması ( içeriği değiştirilmiş sağlıklı gıdalara ), kısırlaştırılmış kedi maması, light kedi maması, tahılsız kedi maması ve vitamin-mineral destekli kedi mamalarından zevkle tüketeceği kedi  ödülüne kadar aradığınız her şeyi bulmak çok kolay! Güvenli ödeme sistemi, kredi kartına size özel taksitler ve hızlı kargo teslimatıyla kedinizin kaliteli ve dengeli beslenmesi Evcilal garantisinde…

Kedilerle ilgili püf nokta :

Kedilerin Mutlaka Alması Gereken Besinler : Balık ve et proteini, Yağlı asitler , Vitamin, Mineral, günde en az 1 litre su, tuarin ve arjinin başta olmak üzere çeşitli aminoasitler


Sadece Kuru Mama ile Beslenen Kedilerde dikkat :

Diyabet, Böbrek rahatsızlıkları, İdrar yolu bozuklukları, Obezite, Çözülmeyen saç yumakları ve astım gibi hastalıkların oluşma riski artar.


Kedi mama kabı

Kedilerin gelişimi ve sağlığı üzerinde etkisi yadsınamaz. Özellikle öğün ihtiyacı fazla olan kedilerin ister yaş mama isterse kuru mama olsun, mutlaka temiz kaplarda yemek yemesi gerekiyor. Kedilerin ilk aylardan itibaren doğru beslenme alışkanlığı kazanmaları için kedi beslenme aksesuarlarında geniş ürün ve marka çeşitliliği sunan Evcilal, uygun satış fiyatlarıyla bütçenizi de yormuyor. Evcilal kedi su kabı kategorisinde; motorlu otomatik kedi su sebilinden geniş yemek kaplarına, hazneli suluktan kaydırmaz tabanlı çelik kaplara, seramik kedi mama kabı ve plastik kedi mama kabı gibi kedi beslenme aksesuarlarına dair her şeyi bulmak çok kolay!


Kedi tuvaleti

Kediler doğaları gereği, iç güdülerini kullanarak kuma tuvalet yapmaları gerektiğini bilirler. Bu nedenle kedinize, ilk aylardan itibaren tuvalet eğitimi kazandırmak için sadece kedi kumu ve kedi kum kabı almanız yeterli olur.

Kaliteli kedi tuvaleti, güvenilir bir markadan temin edeceğiniz kedi kumu ve itinalı eğitim ile siz de çok hızlı bir şekilde kedinize ihtiyacı olan tuvalet eğitimini verebilirsiniz.


Kediler Tuvalete Nasıl Alıştırılır?

Eğer evde hali hazırda bir kediniz varsa ve doğum yaptıysa ya da yeni bir yavru kedi edindiyseniz, miniğin yetişkin kediye bakarak tuvalet alışkanlığı edinme olasılığı çok yüksek. Kedilerin gözlemleyerek öğrenme yetenekleri gerçekten çok kuvvetli; bu nedenle yetişkin bir kedinin yanında büyüyen yavru kediler için herhangi ekstra bir tuvalet eğitimine ihtiyacınız olmaz.


Evinizde tek kediye tuvalet eğitimi vermeyi planlıyorsanız süreç biraz daha uzayacaktır; ancak yine de kesinlikle gözünüzde büyütmemeniz gereken bir olay. Kedi doğal içgüdüsü gereği dışkısını saklama ihtiyacı duyar, bu yüzden de başka bir yere yapmak yerine içerisinde hali hazırda kum olan bir tuvalete yapmayı zaten tercih edecektir. Kedinizi tuvalete alıştırmak için öncelikle kedinizin tuvalet alışkanlıklarını gözlemlemeli ve tuvaletini yapmaya hazır olduğunu anladığınız anlarda onu kedi tuvaleti yönüne doğru yönlendirmelisiniz. Bununla birlikte dışkısını yaptıktan sonra onu gömmesi gerektiğini kendi parmağınızla kumu eşeleyerek gösterebilirsiniz. Gün içerisinde tuvaletin yanında en sevdiği oyuncaklar eşliğinde kedinizle vakit geçirmeniz, tuvalet kabının bulunduğu ortamı daha fazla benimsemesine yardımcı olacaktır.

Kedi Tuvaleti Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Kedinizi tuvalete alıştırmak zor ve uğraştırıcı bir süreç değildir. Birkaç gün içerisinde tuvaletine doğal bir şekilde alışacak olan kediniz ister istemez sizden onu temiz ve düzenli tutmanızı isteyecektir. Kedilerin tuvalet alışkanlıkları çerçevesinde en rahatsız oldukları nokta, pis ve kötü kokan bir tuvalettir. Eğer kedi tuvaletini zamanında temizlemez ve her daim temiz kokması için gerekli önlemleri almazsanız, kedinizin istemediğiniz yerlere tuvaletini yapmaya başlaması an meselesi haline gelir. İdeal olarak kedi tuvaletini her gün temizlemeniz gerekir. Kedi kumunu en geç 2 günde bir kontrol etmeyi ve dışkılardan arındırmayı unutmayın. Kendi kendini temizleyebilen, otomatik kedi tuvaleti modelleri kum temizleme işini gerçekten kolaylaştıran özelliklere sahip. Bununla birlikte açık kedi tuvaleti ve kapalı kedi tuvaleti modellerinin de kendine göre avantajları var. Açık tuvaletler, dört bir yanı açık olduğu için herhangi ekstra bir çaba gerektirmeden kolaylıkla atıkları küremenizi sağlar. Diğer yandan kapalı tuvaletler, üzerlerindeki karbon filtreler sayesinde kötü kokuların kolay kolay etrafa yayılmasını önleme konusunda başarılıdır. Kedi tuvaleti tercihinizi kedinizin tuvalet alışkanlıklarına ve kendi temizlik rutininize göre yapmanız doğru olacaktır.


Kedi Tuvaleti Fiyatları Ne Kadardır?

Kedi tuvaleti fiyatları, çeşit ve modellerine bağlı olarak değişebiliyor. Genellikle açık, kapaksız kedi tuvaletleri en uygun fiyatlı modeller olurken, kapalı kedi tuvaleti ve otomatik temizlenen kedi tuvaletleri biraz daha yüksek bütçenizi ayırmanızı gerektirebilir.


Kedi tuvaleti seçimi olduğunda göz önünde bulundurmanız gereken birden fazla faktör var. Örneğin yoğun bir tempoda çalışıyor, günün çok kısa bir bölümünü evde geçiriyor ve yeterince boş vakit bulamıyorsanız kedinizin sağlığı ve rahatı için kendi kendini temizleyen kedi tuvaletlerinden almanız daha doğru olacaktır. Bununla birlikte kedinizi açık havada, bahçenizde veya balkonunuzda besliyorsanız tuvaletin içine girebilecek kir, toz, ağaç yaprağı ve benzeri yabancı maddeleri önlemek amacıyla açık yerine kapalı bir tuvalet tercih etmenizde faydası var. Kedilerin tuvalet süreci tabii ki tuvalet kabını aldıktan sonra bitmiyor. Kaliteli ve kedi sağlığı dostu bir kedi kumu, temizlik işinizi kolaylaştıracak bir kedi tuvaleti poşeti, kullanışlı bir kum küreği ve yere saçılan kum taneciklerini süpürmenize yardımcı olacak bir kedi tuvaleti paspası, edinmeniz gereken diğer ürünler arasında. Doğru eğitim, yeterli ilgi ve bol bol sevgi yardımıyla kedinizle huzur dolu bir yaşam geçirmeniz mümkün olacaktır.


Kedi tuvaleti ve kedi tuvaleti aksesuarlarında geniş ürün ve marka çeşitliliği sunan Evcilal, uygun satış fiyatlarıyla bütçenizi yormadan, keyifle alışveriş yapmanız için bir tık uzağınızda. Evcilal kedi tuvaleti kategorisinde; yavru kedi tuvalet kabı, koku önleyici kedi tuvaletleri, otomatik kedi tuvaleti, açık kedi kumu kabı, köşe kedi kum kabı gibi çok çeşit kedi tuvaletine dair aradığınız her şeyi bulmak çok kolay!


Kedi kumu
Yüksek sıvı emme gücüne sahip kedi kumu popüler markaları Ever clean , Sanicat , Lindo, Pisipisi, Alice , Trendline , Proline gibi en prestijli marka kedi kumları, temiz kedi kumu ziyan etmeden uzun süre kullanılan bentonit kedi kumu ve kristal kedi kumu diğer adı ile silika kedi kumu çeşitleri bu kategorimizde bulabileceklerinizdir.

Kedi kumu nedir ? Kedi Kumu Çeşitleri Nelerdir ?

Kedi kumu nedir diye baktığınızda aslında kedinizin içgüdüsel dürtülerine hizmet eden bir araç olduğunu fark edeceksiniz. Doğası gereği dışkısını yaptıktan sonra onu saklama eğiliminde olan kediler, evcilleştirildiklerinde de aynı şekilde dışkılarını gömebilecekleri bir alana ihtiyaç duyarlar. Kedi kumu çeşitleri bu bağlamda hem kedinin içgüdülerine hitap eder, hem de tuvaletini yapabilmesi için ona rahat ve kullanışlı bir alan sunar. Kedi kumu türlerine baktığınız zaman iki ana grupla karşılaşacaksınız: Bentonit kum ve kristal kum. Kedilerin sağlığı açısından en iyi kedi kumunun topaklaşan bentonit kedi kumu olduğu kanısı giderek yaygınlaşmaktadır. Koku yapmayan bentonit kum, doğal bir kilden üretilir ve kedinizin idrarı ile temas ettiği anda bu kil topaklaşarak katılaşır. Öte yandan kristal kedi kumu da kedi sahipleri tarafından sıklıkla tercih edilen bir kum türüdür. Bentonit kuma göre daha emici bir yapıya sahip olan kristal kum, idrarı sertleştirmek yerine emer ve kokuyu içerisine hapseder. Bununla birlikte daha iri tanelere sahip olduğu için kristal kum tanelerini bentonit kum tanelerine göre yüzeyden temizlemek daha kolay bir hal alır. Beyaz, şeffafımsı bir görüntüye sahip olan kristal kum emici özelliği sayesinde kedi tuvaletinde mikrop ve bakteri üretimini minimize eder. Kedi kumu ne sıklıkla değiştirilir diye soracak olursanız kediden kediye değişmekle birlikte bu sürenin 1-2 günde bir olduğunu belirtmek mümkün. Kedinizin kumunu gündelik olarak temizlemeniz ve dışkılardan arındırmanız hem sizin, hem de kedinizin sağlığı için idealdir.


En iyi kedi kumu çeşidi ve en kaliteli kedi kumu markaları için güvenli ödeme sistemi, kredi kartına size özel taksitler ve hızlı kargo teslimatıyla Evcilal’da. Kedi kumu fiyatları  konusunda oldukça uygun kedi kumları sunan Evcilal'ın bu kategorisinde en iyi kedi kumları geniş çeşit ile sizlerin beğenisine sunulmaktadır.


Kedi tırmalama
Tırmalama kediler için tamamen içgüdüsel bir davranıştır. Kedi tırmalaması pençeleme olarak da bilinmektedir. Tırmalama davranışı kediler için gerekli bir eylemdir. Çünkü tırmalama, kedinin tırnağındaki ölü dokuların vücudundan uzaklaştırılması için oldukça önemlidir. Siz de kedinizin bu ihtiyacını karşılamak amacıyla kategorimizden kedinize beğendiğiniz tırmalamayı satın alabilirsiniz.

Kedi Tırmalama Ağacı ve Tırmalama Ürünleri  Nelerdir?

Kedilerin tırmalama gereksinimlerini gidermek ve onların evde keyifli vakit geçirmelerini sağlamak için onlara kedi tırmalama ürünleri almanız gerekir. Kedilerin doğasında var olan tırmalama içgüdüsünü gidermesi adına tırmalama ürünlerini inceleyebilirsiniz. Burada bulabileceğiniz tırmalama oyuncakları haricinde kedi tırmalama evi, kedi tırmalama tahtası, kedi tırmalama ağacı ve kedi evli tırmalama tahtasını da Evcilal'da bulabilirsiniz. Bu oyuncakların tümü kedilerin oynamaktan keyif aldığı oyuncaklardır. Kedinize ilk kez aldığınız tırmalama tahtası için sevdiği bir oyuncağı tırmalama tahtasının yanına yerleştirmeniz iyi olacaktır. Bunun dışında catnip ( kedi otu ) otu , catnip otu spreyi kullanmak da işe yarayacaktır. Catnip otu kedinizin eğlenceli vakit geçirmesini sağlayacak doğal bir üründür. Catnip çeşitlerine ulaşmak için buraya tıklayarbilirsiniz. Bu oyuncaklar sayesinde ayrıca kedilerinizin evinizdeki eşyaları tırmalamasını da minumuma indirirsiniz.


Kedi Tırmalama Oyuncakları Neden Önemlidir?

Bilindiği üzere kediler için tırmalama, içgüdüsel bir ihtiyaçtır. Kedilerin tırnakları uzamaya başladığı zaman bundan rahatsızlık duyacaktır. Tırnaklarını törpülemek için ise bir yerleri tırmalamaya ihtiyaç duyacaktır. Eğer kedinize tırmalama kedi oyuncakları alırsanız bu ihtiyacını bu oyuncaklarla giderir. Ama böyle bir alışkanlık edinmezse evde eşyaları tırmalamak isteyebilir. Bu yüzden hem eşyalarınızın tırmalama sonucu zarar görmesini engellemek hem de kedinizin özgürce tırmalama yapabilmesini sağlamak amacıyla tırmalama oyuncaklarına yönelebilirsiniz. Kedi neden tırmalar sorusunun içgüdüsellik dışındaki bir diğer yanıtı da patilerinin salgıladıkları kokuyu eşyaların üzerine bırakma dürtüsüdür. Bunun amacı ise orada yaşadığını diğer canlılara aktarmaktır. Aslında kediler normalde tırmalama yerlerini kendileri tespit eder. Ardından devamlı olarak bu alanı tırmalamaya gelirler. Siz olası tırmalama yerlerine karşı önlem aldığınızda ve kedinize tırmalaması için bir oyuncak sunduğunuzda ise kedi tırmalama oyuncağına yönelecektir.


Kedi Tırmalama Oyuncağı Markaları !

Kategorimizde kedi tırmalama oyuncakları, geniş bir ürün yelpazesi ile sizlere sunulmaktadır. Burada aradığınız pek çok marka ve ürüne kolayca ulaşabilirsiniz. Kedi tırmalama oyuncakları arasında en çok terich edilenlerden biri Bobo kedi tırmalama evi, Trixie kedi tırmalama tahtası, Agira kedi tırmalama standı, Eastland desenli ve çiçekli tırmalama tahtaları, catia tırmalama ağacı, Imac tırmalama tahtası, Georplast tırmalama platformları, Lion tırmalama tahtasıdır. Bu markalar ve çok daha fazlasını kategorimizden filtreleyerek aradığınız markanın ürününü kolayca bulabilirsiniz. Böylece kedilerinizin hem iyi vakit geçirmesine hem de içgüdüsel ihtiyacını gidermesine katkıda bulunabilirsiniz. Kedinizin eğlenceli ve keyifli vakit geçirmesini sağlayacak bir diğer eylem de kedi oyuncaklarıyla oynamaktır elbette.


Kedi taşıma çantası
Optimum havalandırma destekli, hafif olmasının yanında geniş alan sunan, güvenlik kilidi sayesinde olası kaza riskini minimuma düşüren kedi taşıma çantası ve kedi kafesi çeşitleri bu kategorimiz altında toplanmıştır.Bazen seyahat, bazen de veteriner hekim ziyareti için kedinizle birlikte dışarı çıkmanız gerekebilir. Bu gibi durumlarda hem kedi sahiplerinin, hem kedilerin işini kolaylaştıran kedi çantaları, kediler üzerinde stres yaratabilecek seyahati, konforlu hale getirmek amacıyla tasarlanmış ürünlerdir.

Kedi Taşıma Çantası Modelleri Nelerdir?

Kedi taşıma çantaları her ne kadar çoğunlukla tek tip olarak görünse de farklı koşullarda kullanmak üzere değişik modeller de var. Sert yüzeyli, plastik taşıma çantaları uzun yolculuklarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır denilebilir. Sert yüzeyli çantalar kedinizin özellikle arabadayken ve araba hareket halindeyken rahat etmesini sağlar. Fakat, plastik kedi çantaları uzun süreli yürüyüşler için pek elverişli değildir; plastiğin ağırlığına kedinizin ağırlığı eklendiğinde çantayı kısa tutacağından uzun süre tutmanız pek mümkün olmaz. Bu gibi durumlarda tercihinizi askılı kedi taşıma çantasından kullanmanız daha doğru olacaktır. Plastik çantalara kıyasla daha yumuşak bir dış yüzeye sahip olan bu taşıma kapları adeta bir omuz çantası gibi vücudunuza yerleşir ve hareket kolaylığı sağlar. Kedi taşıma sırt çantası ise kısa süreli yürüyüşler ve gezintiler için idealdir, ancak kesinlikle yarım saatten uzun mesafeler için tavsiye edilmez. Katlanabilir kedi kafesi ise son derece ergonomik oldukları için sıkça tercih edilen çantalardan.

Kedi Taşıma Çantası Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Taşıma çantası satın almadan önce veteriner hekiminize danışmanızda fayda vardır. Kedinizin cinsine ve karakteristik özelliklerine bağlı olarak kendisi ona en uygun olabilecek kedi seyahat çantası önerecektir. Hareketli, enerjik ve yerinde duramayan bir kediniz varsa birden fazla çıkışı olan bir taşıma çantası kedi rahatlığı için elzem olacaktır. Kendini kıstırılmış ve kapatılmış hissetmemesi adına çantanın aynı zamanda tercihen açık renklerde ve havadar olması şart. Bununla birlikte strese girdiğinde tırmalamaya başlayan bir kediniz varsa kumaş kedi çantası pek de uygun bir tercih olmayabilir. Kısa sürede tırnak izlerinden ötürü yıpranıp kullanılmayacak hale gelecek kumaş çantayı sert yüzeyli, plastik bir çanta ile tercih etmek gerekebilir. Fermuar girişli taşıma çantaları da riskli bir seçim; her ne kadar açma kapama açısından size kolaylık sağlasa da kurnaz kediniz için fermuarlı çantalar kolaylıkla içinden çıkabilecekleri bir opsiyondur. Söz konusu temizlik olduğunda ise temizlemesi ve titiz tutması en kolay kedi çantası çeşidi tabii ki plastik olanlardır.


Kedi Taşıma Çantası Fiyatları Nasıldır?

Trixie, Lepus, Imac, Stefanplast, Hagen Cati-it, Pet Style, Bobo ve Happy Paws olmak üzere kedi sahipleri tarafından tavsiye edilen en popüler markaların çanta modelleri burada beğeninize sunuluyor. En uygun kedi taşıma çantası fiyatları genelde plastik malzemeden üretilen çantalarda karşınıza çıkacaktır. Kumaş kedi taşıma çantası fiyatları plastik olanlara oranla bir nebze daha bütçenizi esnetmenizi gerektirebilir; ancak kullanım açısından daha sağlıklı ve daha pratik olduğunu vurgulamakta fayda var. Öte yandan bölmeli, mama kabı ve suluğu bulunan, çift kapılı plastik kedi taşıma kabı çeşitleri de yüksek fiyatlarına rağmen pek çok hayvansever tarafından tercih edilmektedir. Kedi sırt çantası modelleri ise özellikle yavru kedi sahipleri için ideal taşıma opsiyonları olarak biliniyor


Kedi oyuncakları
Kediler ister yavru ister yetişkin olsun, zamanlarının büyük bir kısmını oyun oynayarak geçiren kediler için çok önemlidir. Kedilerin sosyalleşmesi ve egzersiz ihtiyacı açısından önemli bir yere sahip kedi oyunları, ev içindeki huzurlu ilişkinin de anahtarıdır. Ancak kedi oyuncağının kaliteli malzemeler kullanılarak üretilmesi sağlığı için büyük önem taşıyor. Kedilerin ilk aylardan itibaren ihtiyaçlarını doğru belirlemek ve ilgisini çeken oyuncaklarla gelişimini devam ettirmek, hem zamandan kazanmanız hem de gereksiz oyuncak kalabalığından kurtulmanıza yardımcı olur. Kedilerin evde yalnız kaldığında sıkılmadan vakit geçirmesini destekleyen tüylü ve püsküllü kedi oyuncaklarından, egzersiz ihtiyacını karşılarken eğlenebileceği kedi toplarına kadar geniş ürün çeşitliliği sunan Evcilal, uygun satış fiyatlarıyla bütçenizi yormayacaktır.

Kedi ödülleri
Kedinin ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerle içeriği desteklenmiş, kedinizin keyifle tüketeceği, eğitimin vazgeçilmez parçasıdır

Kedi tasması
Kediler, doğaları gereği meraklıdır ve dikkatlerini çeken nesnelerin peşinden gitmeyi severler. Bu nedenle ilk aylardan itibaren kedinizi tasmaya alıştırmalı ve bunu bir sahibi olduğunun göstergesi olarak düşünmelisiniz. Özellikle tam olarak evcilleşmemiş kedilerde tasma, ihmal edilmemesi gereken aksesuarların başında geliyor

Artık yeni bir hayata, yeni bir canla başlıyorsunuz. Kedi seçimi ve hazırlık aşamasında tatlı bir telaşı olan bu süreci geçtiğiniz zaman, evinizde her zaman sevgi dolu bir can dostunun bulunması keyfini ise hiçbir şey veremez. Tüm bu sürecin yanı sıra en önemli kriteriniz ona ömrü boyunca sahiplik yapmak isteyip istemediğiniz olmalı; çünkü alıştığı huzuru bırakmak zorunda olmak ve terk edilmek hiçbir canlıyı mutlu etmez. Evcil bir kedi sahiplenmenizden itibaren, Evcilal her zaman size en ekonomik ve en bol çeşidi sunan ve işinde uzman bir dostunuz olmayı taahhüt eder!


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.