Kedi Tuvaletlerin Temizliği Nasıl Olmalıdır

30-04-2019 11:21
Kedi Tuvaletlerin Temizliği Nasıl Olmalıdır

Bütçenize ve temizlik rutini ihtiyacınıza göre seçim yaptığınız kedi tuvaleti temizliği ve hijyeni , hem sizin hem de kedi için önemlidir. Kedinizin beslenme alışkanlığı, çevresel faktörler, yaşı ve kilosu göz önünde bulundurularak satın alınan kedi tuvaleti, diğer bir yazımızda belirtiğimiz gibi; sakin, sessiz ve sıcaklık kontrollü bir alanda yerleştirilip, mümkün olduğunca yeri değiştirilmemelidir. Çünkü kediler, eşyalarının yerinin değiştirilmesinden pek hoşlanmazlar. Titiz ve meraklı kedinizin davranış değişikliğine sebep olmamak kapalı kedi tuvaleti temizliği nasıl olmalıdır, sırası ile gözden geçirelim.

Yavru kedinin yetişkin oluncaya kadar geçeceği zamanda karakterini analiz edeceğiniz kedilerin kimisi kokulu kumu, kimisi kokusuz, kimi kalın kimi ise ince taneli kum tercih ederken, yine kimi kedi kapalı kedi tuvaleti, bazısı da üzeri açık kedi tuvaletinden hoşlanır. Kedi tuvaletlerinde kullanılan bentonit kedi kumu, silika, diatomid, doğal ağaç granülleri ile ayrı ayrı tecrübeler edinilebilir.

Seçilen her kumun kendine göre artıları eksileri olabilir. Özellikle bentonit ve kristal kum çeşitlerinde, her ne kadar da olsa toz kaçınılmazdır. Bu da kedinizin tuvalet ihtiyacından sonra içerilere pati izi veya kum tanecikleri götürmesine sebep olabilir. Kum kabı için özel poşetlerden kullanmanız temizlikte işinizi kolaylaştıracağı gibi hijyenik ortama katkıda bulunacaktır.

Kedi tuvaletinin temizlik periyodu ne olmalıdır?

Günde en az bir kez , ya da en geç 2 günde bir mutlaka kumdaki topaklar temizlenmelidir. 15 günde bir ya da maksimum 30 günde bir de tüm kabı tamamen temizlenmelidir. Kedi tuvalet çeşitleri arasından dünyadaki ilk ve tek kendini temizleyen kedi tuvaleti Cat Genie marka gibi kedi tuvaletlerinin bakım periyodu tabi ki alışılagelmiş kedi tuvaletlerinden farklıdır.

Kedi tuvaletlerinin temizliği periyodu tamamen sizin ve kedinizin tecrübesi ile doğru orantılıdır. Buna göre günlük yapacağınız bakımda, idrar veya dışkı kalıntısı kümesi, kum küreği ile alınmalıdır. Kullanılacak kedi kumu küreği çeşitli elek aralığındadır ve kullanılan kumun yapısına göre seçilmelidir. Günlük dışarı alınan atıklar, hijyeniniz açısından bir poşete alınarak, çöp kutusuna atılmalıdır. Kum kabı kürek ile karıştırılarak, havalanması sağlanmalıdır. Bunu alışkanlık haline getirmeniz kediniz ve sizin sağlığınız için oldukça değerlidir. Eskimiş, deforme olmuş, kırılmış kedi tuvaleti kullanılmamalıdır. İhtiyaç duymanız halinde kedi tuvalet fiyatları Evcilal’ın ilgili kategorisinden karşılaştırılabilir.

15 günde bir yapılacak ara genel bakımda eksilen kumum üzeri tamamlanmalıdır. İdeal ölçü ortalama 3-4 cm yüksekliğindedir. Yapılacak bu bakımda kum kabının zemininde yerleştirdiğiniz poşet var ise poşetin zeminindeki ıslaklık kontrol edilerek eğer ıslanma veya çamurlaşma var ise yenisi ile değiştirilmelidir. Özellikle 15 günde yapacağınız temizlikte eldiven kullanmanız ve temizlik sonrası ellerinizi iyice yıkamanız önerilir.

30 günde bir yapılacak kum kabı bakımında, kum kabı tamamen boşaltılmalı ve kabı , sabunlu ılık su ile yıkayarak ve sonrasında iyice durulayıp havalandırdıktan sonra yeni poşet ve kum ile birlikte hazırlamanız tavsiyedir.

Ever clean marka gibi dünyanın önde gelen en iyi kedi kumu çeşitlerini de deneyerek bakım periyodlarınızı uzatarak kedinizin ve sizin konforunuzu arttırabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.