Köpeklere Sürekli Kuru Mama Vermek Doğru mu?

26-10-2020 11:34
Köpeklere Sürekli Kuru Mama Vermek Doğru mu?

Köpek maması minik dostlarınızın sağlığını ve mutluluğunu etkileyen oldukça önemli bir faktördür. Köpeğinizin mutlu ve sağlıklı büyümesini istiyorsanız doğru şekilde beslemeniz gerekir. Köpeklerin tüy, sindirim, fiziksel ve genel sağlığı için beslenme şekline veteriner ile beraber karar vermeniz gerekmektedir. Ancak köpeğinizin esas beslenme şekli her zaman kuru mama olmalıdır. Kuru mama diş sağlığı başta olmak üzere köpeğiniz için idealdir. Fakat bu tek tip beslenme olarak algılanmamalıdır. Belirli aralıklarda yaş mamalar, köpeğinizin tüketilebileceği ev yemekleri ve vitaminlerle de beslenme sürecini desteklemek gerekmektedir. Yaş mamaları haftanın belirli günleri vermeniz yeterli olacaktır. Çok fazla yaş mama, köpeğin kuru mama yeme isteğini sonlandırabilir. Bu sebeple de yaş mama ve kuru mama dengesini doğru şekilde kurarak hareket etmeniz gerekmektedir. Yaş mama olarak bilinen konserve köpek maması çeşitleri, farklı lezzetleri ve farklı besin değerleri ile her köpek cinsi için uygun olarak üretilmektedir. Yaş mama çeşitleri, kuru mamaya kıyasla çok daha farklı şekilde üretilir. Genellikle et yan ürünleri, sebzeler, tahıllar, mineraller ile hazırlanan yaş mamalar püre haline getirilir ve köpek dostlarımız için müthiş lezzeti ile köpeklerin en favori besinidir.

Köpek Maması Çeşitleri

Köpek maması çeşitleri minik dostlarımızın cinsine, ırkına, boyutuna ve yetişkin-genç-yaşlı dönemine göre değişmektedir. Örnek vermek gerekirse, küçük ırk köpekler ve büyük ırk köpekler için beslenme ihtiyaçları tamamen ayrıdır. Mama seçimi yaparken Evcilal olarak sitemiz üzerinden orijinal ve en uygun fiyatlı, kaliteli ürünler ile köpeğinizin cinsine ve ırkına uygun en ideal mamayı bulabilirsiniz. Bu detayların yanı sıra mamayı seçerken köpeğinizin yaşına, cinsine ve cinsiyetine göre doğru seçimi yaparak da ilerlemeniz gerekir. Köpeklerin de alerjisinin olabileceği unutulmamalıdır. Bundan dolayı da özellikle soya ve tahıl içerek ürünlere karşı tetikte olmanız önemlidir. Özellikle yetişkin köpek mamaları için tahılsız ürünleri tercih etmeniz en ideali olacaktır.

Köpek Maması Fiyatları

Köpek maması fiyatları satın alacağınız mamanın özelliklerine ve yapısına göre değişmektedir. Köpek maması fiyatları için kilogram, mama içeriği, köpek cinsi ve marka en önemli detaylardır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.