Yavru Köpek Besleme Rehberi

05-09-2024 11:27
Yavru Köpek Besleme Rehberi

Yavru köpeğinizin beslenme kuralları, maması ve evcil hayvanınızın genel sağlığı söz konusu olduğunda “ne, ne zaman ve ne kadar” sorularının yanıtlarını aşağıda bulabilirsiniz. İlk adımlardan biri, tüylü dostunuzu, büyüme ve gelişimini desteklemenin yanı sıra güçlü bir bağışıklık sistemi oluşturmak için tasarlanmış temel bileşenlerle hazırlanmış, iyi araştırılmış, besleyici ve yüksek kaliteli yavru köpek mamasından oluşan dengeli bir şekilde besleyerek yavru köpeğinizi doğru beslenmeye teşvik edebilirsiniz.

Yaş Mama ve Kuru Mama

Yavru köpek maması, yavru köpeğiniz için en popüler ve ekonomik seçenek olsa da, tek mama alternatifi değildir. Genellikle teneke kutularda veya poşetlerde gelen yaş mama, yavru köpeğiniz için muhtemelen kuru mamadan daha lezzetli olsa da, genellikle en pahalı seçenektir. Bununla birlikte, birçok köpek sahibi sadece düşük maliyeti için değil, aynı zamanda ağız sağlığı üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle de kuru mamayı tercih etmektedir. Yavru köpeğiniz kuru mama yerken oluşan sürtünme, büyüyen diş etlerinin ve dişlerinin en başından itibaren sağlıklı kalmasına yardımcı olacaktır. Ne seçeceğinizden emin değilseniz, tek bir mama türüyle yetinmek zorunda değilsiniz. Kuru ve yaş mama kombinasyonu, yavru köpeğinize eksiksiz ve dengeli bir beslenme sağlamak için harika bir yol olabilir. Bu yolu seçerseniz, kombinasyonun yavru köpeğinizin kalori alımını aşmadığından emin olun.

Yavru Köpeğimin Ne Kadar Suya İhtiyacı Var?

Tatlı su her zaman mevcut olmalıdır. Yaz geldiğinde, yavru köpeğinizin susuz kalmamasını sağlamak için evinizin çeşitli yerlerine su kapları koymayı unutmayın. Ölçülere gelince, küçük yavru köpeklerin her birkaç saatte bir yaklaşık yarım su bardağı suya ihtiyacı vardır. Daha büyük köpekler ise saate 1 su bardağı su içebilirler. Herhangi bir bakteri birikimini önlemek için su kaplarını günlük olarak yıkamak önemlidir.

Yavru Köpeğimi Ne Sıklıkta Beslemeliyim?

Yavru köpeğinizi başlangıçta sık sık günde en az 3 ila 4 kez ve çok küçükse daha sık besleyin. 5 ila 6 aylıkken, gün ortası öğününü kademeli olarak azaltarak ve kahvaltı ile akşam yemeğini biraz artırarak günde 2 ila 3 öğüne yavaşça geçiş yapabilirsiniz. Yaklaşık 6 aylıkken veya kısırlaştırma sırasında büyüme süreçlerinin yavaşladığını unutmayın, bu nedenle köpeğinizin kilosunu izleyin ve gerekirse mama miktarını azaltın. Yavru köpeğinizi aşırı mama ile beslemek, eklem sorunları ve obezite gibi sağlık sorunlarına zemin hazırlayabilir. Ne kadar sevimli olsa da, yavru köpekler tombul değil, formda olmalıdır.

Yavru Köpeğimi Beslemek İçin En İyi Zaman Nedir?

Yavru köpeğinizi ne kadar ve ne sıklıkla besleyeceğinizi öğrendikten sonra, onun için bir beslenme programı oluşturmanız gerekecektir. Yavru köpeğinizin ihtiyacı olan mama miktarını alıp daha küçük öğünlere bölmek bunu yapmanın en iyi ve en kolay yoludur. İşleri daha da basitleştirmek için, beslenme programlarını kendi programınıza göre belirleyin. Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği unutulmaması gereken en önemli öğünlerdir. Tüylü dostunuzun sürece alışmasına yardımcı olmak için yavru köpeğinizi her gün aynı saatte besleyin. Yatmadan önce de yiyeceklerini tamamen sindirmelerini sağlamak için dostunuzu akşamları mümkün olduğunca erken beslediğinizden emin olun.

Yavru Köpeğim İçin Dışarıda Mama Bırakmalı Mıyım?

Siz işteyken gün ortasında yemek vermenin bir yolunu bulamadığınız sürece yavru köpeğiniz için dışarıda yemek bırakmayın. Yavru köpeklerde aşırı beslenme bağışıklık ve sindirim sistemlerini zorlayabilir.

Köpeğimi Yavru Köpek Mamasıyla Beslemeyi Ne Zaman Bırakmalıyım?

Yavru köpeğinizi yaklaşık 12 ila 15 aylık olana kadar yavru köpek mamasıyla beslemek uygundur. Köpeğinizin bağışıklık ve yeme alışkanlıklarını en iyi bilenin siz olduğunu unutmayın. Günlük rutinleri, aktivite seviyeleri, alışkanlıkları vb. hakkındaki bilgilerinize dayanarak evcil hayvanınızın sağlığı için muhtemelen en iyi yargıç, jüri ve savunucu sizsiniz.

Örneğin, köpeğiniz çoğu gününü kanepede uyuklayarak geçiriyorsa, o günlerde daha az besleyebilirsiniz. Cumartesi günü onu dağlarda 5 kilometrelik bir yürüyüşe çıkarırsanız, kaslarının iyileşmesine yardımcı olmak için Cumartesi akşamı ve hatta belki Pazar sabahı onu ekstra yiyecekle besleyebilirsiniz. Hava aşırı sıcak veya soğuksa, sıcaklık değişimiyle ilişkili metabolik değişiklikler nedeniyle evcil hayvanınızın biraz daha fazla yiyeceğe ihtiyacı olabilir. Hastalık veya yaralanmalarda da besin gereksinimlerini değiştirebilir ve ne kadar olduğundan emin değilseniz veterinerinize danışmanız karar vermenize yardımcı olabilir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.